NAU370RUN osztály 2018 tavaszi hírek

NAU370RUN osztály 2018 tavaszi hírek:

 

Korábban bejelentésre került az osztály két új egységgel történő bővülése 2018-as vitorlás szezonban. Jövő héten vízre kerül Hrutka Gábor (ex Kacor Király) vadonatúj fehér színű vitorlása "KACOR" névre keresztelve. Júliusig elkészül Kátai Péter (ex 11mOD) hajója és a tervek szerint a Kékszalagon ill. az Országos Bajnokságon rajthoz is állhat. Természetesen így két alkalommal is tervezhetjük hagyományos közös hajóavató ünnepségeinket.

 

Weboldalunkra is felkerült szabály módosításunk két elemet tartalmaz:

1) Megtörtént tavaly ősszel a hajók súlymérése és a módosított súlyhatárra bes

úlyozásra került néhány egységünk

2) Szabályozásra került az orrsudár használata, növelve a biztonságot első sorban a pálya versenyek küzdelmeiben

 

Az Országos Bajnokság 2018-ban újra a KMPVSE és Dávid Júlia közreműködésével és saját szervezésben valósul meg az Balatonföldváron az V. Nautic Fesztivál keretében. Várhatóan mind a 13 egységünk rajthoz áll és minden idők legszínvonalasabb NAU OB küzdelmekben dőlhet el a Bajnoki cím és a helyezések sorsa egyaránt.

 

Ranglista versenysorozatunk idén 13 versenyt tartalmaz, melyekből a 3 leggyengébb eredmény kiejthető - az OB és a Kékszalag kivételével. Új faktorszámokat is alkalmazunk a számításnál, cél a pályaversenyzés hangsúlyosabb értékelése:

I) 1.0 a túraversenyek esetében

II) 1.2 a pályaversenyek esetében

III) 1.4 az OB és a Kékszalag versenyekre vonatkozóan

Első ranglista versenyünk a májusi füredi Balatoni Évadnyitó, a hagyományos évzáró verseny a Dér Kupa lesz ismét november első hétvégéjén Kenesén.

 

2018 évi One Design Trophy két állomásán tervezzük az indulást, ez egyik a szezonnyitó Kenesei ODT forduló május elején, másik a Balatonföldvári Raiffeisen ODT forduló lesz júliusban. Ez utóbbi már az augusztusi szintén Balatonföldváron megrendezésre kerülő OB tesztje is lehet a résztvevő csapatoknak.

Az idén 50. alkalommal megrendezésre kerülő Kékszalagra csapataink kiemelt figyelemmel készülnek és folytatni kivánjuk a média kommunikációnk fejlesztését is, melyhez saját kísérő motorost és fotósokat is alkalmazunk.

 

További hírek és információk elérhetők weboldalunkon: www.nau370.hu

Aktuális híreink a Facebook oldalunkon találhatók: https://www.facebook.com/NAU370RUN-Hungarian-Elite-Class-Of-Sailing-1695721330710377/

Kövessenek minket az Instagramon is: www.instagram.com/nau370run