Májusi NAU370RUN hírek!

 

                                                                                                          

Májusi híreink!

LEG-LEG-LEG…

 

LEG-ELSŐ HIVATALOS OD TROPHY FUTAMUNK

Idén először szerepeltünk hivatalosan az OD Trophy sorozatban és az első Kenesei fordulóban rögtön 8 egységgel képviseltette magát a NAU370RUN osztály. Tavaszi időpont és a gyakorlati felkészülés hiányában is ez példamutató hozzáállás volt a csapataink részéről. Ráadásul a tapasztaltabb és a csapatépítés kezdeti fázisában lévő legénységek egyaránt jó teljesítményt nyújtottak, szoros futamokban dőltek el a helyezések. A versenyt végül a két legkiegyensúlyozottabban versenyző egység közül a MagnuM nyerte a rEvolution és a harmadik Sleepwalker előtt.

 

LEG-KIEGYENSÚLYOZOTTAB OSZTÁLY AZ ÉVADNYITÓN

Május 13.-án került sor Füreden a Balatoni Évadnyitó ünnepséget követő első regattára, a nagy mezőnyben újra nyolc NAU370RUN vitorlás részvételével. Az idei első ranglista versenyünk rajtjánál nagyon gyenge és eltérő irányú szelekben próbáltak meg elrajtolni egységeink. A hosszú rajtvonal különböző szakaszai eltérő feltéteket jelentettek, ezért fontos volt a jó helyezkedés ezúttal is. Legjobban a déli oldalon startolók jártak, a MagnuM-rEvolution-Surprise csapatok hamar megszöktek a mezőnytől. Többiek középen és északon szenvedtek, ezért az éllovasok is a tengely felé igazítottak védve a pozíciókat. Alsóörsnél feljött negyedik helyre a Sleepwalker is. Tihany felé sikerült a Revonak egy kicsit megszöknie az üldözőktől, Sleepwalker magasságot nyerve tudta csökkenteni a hátrányát és a következő bójánál már harmadik helyen fordult közel a MagnuM-hoz. Füred felé a Revonak még mindig jelentős előnye volt, de szinte teljesen leállt a szél. Sleepwalker igazított először a hajógyári öböl felé a frissülés reményében. Nem kis szerencsével néhány perc múlva már Genakkerrel csúsztak el az éllovasok felett. A célban a Sleepwalker, MagnuM és rEvolution lett a dobogós sorrend. Közel az első csoporthoz érkezett a Surprise, majd nagy versenyben ’célfotó’ döntött a Schatz, Carbonado és Nemes legénységei között. Fantom lett a nyolcadik. Szinte valamennyi hajónk az abszolút TOP 20-ban landolt.

 

LEG-KOMOLYABB ÖSSZETARTÁS TELJES LÉTSZÁMMAL A HAJÓAVATÓN

Ezután az előzetes tervek szerint behajóztunk a SCHATZ hajógyári anyakikötőjébe az ünnepélyes hajóavató ünnepségünkre, ahol a versenyen kívül megérkezett Infiniti várt minket. Álomszerű napsütésben a teljes osztály legénységgel együtt (igazoltan távol Prof. Brainstorm) felsorakozott a kikötő a rendezvényünk számára elkülönített részén. (Köszönet Schatz Árpinak és a kikötőmesternek) 9 hajó – 9 különböző dizájnban – 9 különböző karakterű kapitányaival és legénységeikkel! A legbarátiabb hangulatban az évadnyitó verseny ’élményeinek’ megvitatása zajlott, mire az ünnepelt SCHATZ egység megérkezett a szendvicsekkel és a pezsgőkkel. Feltűnőek lehetettek messziről is a NAU370RUN hajók zsúfolt fedélzetei, de szerencsére senki nem jelent meg „Állítsuk meg a NAU370-eseket” című transzparensekkel! (reménytelen is lenne ezt a közösséget megállítani)

Hajóavatót megelőzően az osztály nagy üdvrivalgással köszöntötte a legújabb belépő Kiss-Bálint Zsolt (ex Bettus) és csapatát az ismét ’Carbonado’ néven futó vitorlással. Mindenki tudja, hogy Zsoltiékkal nettó nyeresége van az osztálynak, hiszen a NAU330 osztályban 7 éven keresztül versenyeztek aktívan és sikeresen – így elkötelezett NAU-tikosokról beszélhetünk.

Schatz Árpiék és a ’SCHATZ’ bemutatása következett és Temesfői Zénó osztálykapitány a NAU370RUN osztály egyedülállóságáról és az #eliteclass értékrendjéről szólt nagy büszkeséggel és köszönettel valamennyi jelenlévőnek. Hangsúlyozta, hogy az osztály célja a közösség építése, amellyel a saját érdekek mellett a Balatoni nagyhajós vitorlázás elkötelezett tagjai kívánunk lenni. Köszönet illette SOPI-t, aki csapatával ilyen csodálatos hajókat épített mindannyiunk számára!

Soponyai Géza hajóépítő és az osztály örökös alapító tagja meghatódott a X. jubileumi hajó avatási eseménye okán és emlékeztette a baráti közösséget arra, hogy számára mindig is olyan vitorlások építése volt a cél, amelyek első sorban versenyzésre alkalmasak. Ez a NAU370RUN osztály legfényesebb életműve, de a korábbi Nauticboat építésű vitorlások is hasonló szemléletben készültek és versenyeznek aktívan a Balatonon.

Végül az új tulajdonos Schatz Árpád köszönte meg az osztály befogadását, értékelve az eddigi eredményeinket és elkötelezettségünket a Balatoni vitorlás versenyzés irányában. A pezsgő ugyan nem durrant, de jutott belőle bőven a hajó felszentelésére!

 

Mindezek után szép lassan elindultak a hajók hazafelé, de senki sem búcsúzott igazán, mert jövő héten a Mihálkovics Kupán újra találkozik a társaság!

 

 

www.nau370.hu

#nau370run #eliteclass