2020. évi NAU370RUN Országos Bajnokság

2020. szeptember 2-6. között rendezik meg Balatonföldváron a  NAU370RUN Országos Bajnokságot a Future FM Zrt., és a Molnár Beton támogatásával. Az izgalmasnak ígérkező versenyprogram mellett a szervezők a nézőkről sem feledkeztek meg, számos újdonsággal készülnek az eseményre.

 

A 2013-ban alapított NAU370RUN hajóosztály idén már a hatodik Bajnokságát rendezi meg a magyar vizeken egyedülálló versenyzési aktivitást elérő nagyhajós vitorlás osztály. Nauticboat Kft műhelyében készült “ performance cruiser” hajó-flotta egyidejűleg alkalmas családi túrázásra, másrészt színvonalas “ one design” versenyzésre a legszigorúbb szabályozás mellett.

NAU370RUN HAJÓ-OSZTÁLYRÓL

Nem véletlenül mondják a legaktívabb egységnek a NAU370RUN osztályt, ugyanis a Bajnokság mellett idén is valamennyi ranglistaversenyen szinte a teljes hajóosztály részvételével lehet számolni. Elvitathatatlan, hogy az osztály sok szempontból eltér a balatoni versenyvitorlás közösségtől. Egyik legfontosabb ismérve, hogy tudatosan törekszik az amatőr státusz fenntartására, amelyet azzal ér el, hogy a hajókon csak a tulajdonos kormányozhat. Az osztály szigorú szabályozása szerint, a futamokon még rövid időre sem adható át az irányítás. Ugyanakkor a kormányosok dolgát megkönnyítendő, már taktikusok is részt vesznek a versenyeken. Ezek az újonnan csatlakozott csapattagok komoly vitorlás múlttal rendelkeznek: korábbi bajnokokat, olimpikonokat kértek fel a versenyzők a csapatok segítésére. Az új tagoknak köszönhetően a futamok kiélezettebbek lettek és egyúttal a csapatok, valamint az osztály fejlődését is előmozdították. “ Számomra kiemelt jelentőséggel bír, hogy egy olyan osztályt foghatok össze, ahol a versenyeken, illetve azokon kívül is érezhető a jó hangulat, a csapatok között barátságok alakultak ki. Ebben nagy szerepe van annak, hogy tudatosan megmaradtunk amatőr szinten, miközben az osztály látványosan fejlődött. Legaktívabb osztályként minden kapitány komoly elkötelezettséggel szervezi legénységét a teljes szezonban!” – mondta Temesfői Zénó, a NAU370RUN osztály elnöke.

VERSENYÉVAD 2020 ÉS AZ ESÉLYESEK

Az idei év a Covid járvány miatt csonka, de az osztály a megrendezett versenyeken így is kiemelkedő részvételt produkált Reálisan nézve még nyolc egység esélyes a ranglista dobogós helyezések valamelyikének megszerzésére.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS RENDEZVÉNYEI

Az idei versenyt is a Balatonföldvár előtti vízterületen rendezi a “ RUN”-oknak Dávid Júlia versenyvezető, a parti események központi helyszíne a kikötőben található Galamb-sziget lesz. A Bajnokság iránt érdeklődök az eseményeket nem csak a partról követhetik, hiszen a szervezők gondoskodnak arról, hogy a vitorlázás szerelmesei, valamint a versenyport iránt érdeklődők a közösségi média felületein is megtalálják az információkat. A futamokról az osztály hivatalos Facebook oldalán élő közvetítések lesznek láthatók és ide a nap végén a legizgalmasabb pillanatokról készülő összefoglalókat is feltöltik majd. A látványos felvételeket kísérőhajókból és drónnal készítik professzionális fotósok. A balatonföldvári kikötőben és a Galamb-szigeten az érdeklődők megnézhetik a hajókat és találkozhatnak a csapatokkal is. A futamok izgalmaiban kifáradt versenyzőket, valamint az érdeklődőket esténként a Galamb-szigeten finom ételek, frissítők,, illetve a  "FIGURÁK" - Figura Melinda együttese szórakoztatja majd. “ Az idei évben továbbra is  az elsődleges kommunikáció a “ The Sailing Class” üzenetre épül. A mottóval számos célunk van. Egyrészt utal az eddigi eredményeinkre, de ugyanakkor előrevetíti, hogy változatlanul fenntartjuk korábbi értékrendünket. Egyforma hajóinkkal magas színvonalú versenyzést valósítunk meg, mindamellett a közösségi életünkre is nagy hangsúlyt fektetünk – az egyéni érdekeket alárendelve az osztályközösségnek. Pár szóval összefoglalva: osztályunk meghatározó tényező lett a hazai nagyhajós vitorlássportban.” – egészített ki Temesfői Zénó.

A BAJNOKSÁG KIEMELT TÁMOGATÓI

A jubileumi verseny iránti érdeklődést mutatja, hogy támogatóink idén is a rendezvény mellé álltak! A 2020-as Bajnokság névadó szponzora a létesítménygazdálkodással foglalkozó Future FM Zrt. lett, mellette fő támogatóként a Molnár Beton Kft jelent meg.

 

COVID JÁRVÁNY óvintézkedések.

A NAU 370 RUN OB alatt a szervezők előtérbe helyezik az MVSZ ezzel kapcsolatos ajánlásait. A  megfelelő óvintézkedések, kihelyezett mobil fertőtlenítők garantálják a biztonságot.