Dinamikus fejlődés és egy újabb sikeres versenyévad előtt

Február közepén tartottuk a NAU370RUN osztály éves közgyűlését.

 

Az előre meghatározott napirendi pontok mellett szokás szerint interaktív módon zajlott az összejövetel valamennyi kapitány aktív részvételével.

A tavalyi verseny évad értékelésékor hangsúlyt kapott a magas versenyzési aktivitás és csapatok színvonalának dinamikus fejlődése. Jó példák a fejlődésre a Kékszalag szoros osztály-versenye és szinte valamennyi hajó kiemelkedő abszolút helyezése egyaránt.

Az Országos Bajnokságon http://nau370.hu/versenyeredmenyek-es-beszamolok teljesített 10 futamban is nagy küzdelem zajlott a győzelemért és a helyezésekért. Az utolsó futam előtt még 4 egység pályázott reálisan a NAU370RUN bajnoki címre, melyet végül a Sleepwalker nyert a Magnum és a Surprise legénységei előtt. Negyedeik helyen a Fantom végzett, de ők sem voltak elégedetlenek a teljesítményükkel.

Ugyanez az eredmény alakult a 2016. évi Ranglista értékelésben www.nau370.hu/ranglista is 10 verseny figyelembe vételével. Az éves összesítésben negyedik Revolution team is komoly fejlődést és szép eredményeket mutatott a szezonban. A ranglista díjak átadása is már hagyományos fénypontja az év végi összejöveteleknek. Több egységünk foglalkozott sikeresen a csapatépítés komoly feladatával, ami a futamok szoros eredményeiben is megmutatkozott.

A korábban Soponyai Géza által bejelentett hajóeladások továbbra is biztosítják a balatoni nagyhajózás kiemelkedő osztályának fejlődését. Mindkét új hajótulajdonost megismerhették a tagok és egyhangúlag megszavazták Schatz Árpád és Kristóffy Zsolt felvételét az osztály tagjegyzékébe.

Ezután az orrsudár használattal kapcsolatos szabály módosításról, majd a 2017. évi ranglista versenyek http://nau370.hu/esemenyek véglegesítéséről döntöttek a jelenlévő kapitányok.

2017 évben is folytatjuk a NAUTIC fesztivál hagyományait, immáron az újonnan megalakult NAU330 osztállyal kiegészülve kívánjuk megrendezni az év legrangosabb versenyének parti programjait.

Idén a terveink szerint már két One Design Trophy futamon is rajthoz áll az osztály, hiszen a pálya versenyzés forszírozása feltétlenül elősegíti a csapatépítést és a versenyzési színvonal emelkedését is.

Folytatjuk az #eliteclass kommunikációt, saját ’etikai kódex’ kezdeményezéssel kiegészítve…

Mottóink: „Baráti közösség, vitorlássport melletti elkötelezettség, korrekt verseny egyforma hajókkal”

 

Jó Szelet minden Sporttársunknak az új Balatoni vitorlás évadban!

 

Temesfői Zénó

osztálykapitány