Tulajdonos: 
Nemes Csaba és Nemes Tamás

A NEMES Sailing Team bemutatkozása

 

A Nautic 370 RUN hajóosztály 9. tagja lett a NEMES nevű hajó. Korábban volt már a tulajdonukban Nautic 311-es és Nautic 330-as vitorlás és mindig csodálattal néztük a nagyobb testvér gyorsaságát. A rangosabb osztályba lépéstől sokáig féltünk a hajó magasabb induló és fenntartási költségei és a nagyobb mancsaft szükséglete miatt. A 370-es kipróbálásakor tapasztalt élmény azonban olyan meghatározó volt, hogy úgy döntöttünk vállaljuk a fenti kihívásokat. A vásárlást és az osztálybalépést jelentő döntésünket nagyban befolyásolta a hajóosztály eredményein, a hajó precíz beállítási lehetőségén túl a hajóosztály tagjainak kiváló közössége. Fontos volt számunkra, hogy az osztály tagjai sporttársi viszonyom túl baráti kapcsolatot ápolnak egymással, szívesen osztják meg "tuning" ötleteiket, tapasztalataikat , szívesen edzenek közösen és "versenybalesetekkor" készséggel osztják meg tartalék alkatrészeiket, javítókészleteiket egymással.

 

Csapatunkat kizárólag vitorlásversenyző múlttal nem rendelkező, a Balatont, a szelet , a vitorlázást szerető amatőrök alkotják. Megkezdtük az edzésmunkát. Jelenleg ismerkedünk a hajóval, építjük a csapatot, keressük a csapattagoknak leginkább megfelelő pozíciót. Az első néhány versenyen Soponyai Géza és professzionális csapata tanítgat minket, hogy idővel önállóan is megálljuk a helyünket a hajóosztályban. Igyekszünk felzárkózni az osztály tagjainak tapasztalatához, tudásához, hogy hamarosan a versenyeken elért helyezéseinkkel mi is öregbíthessünk a NAU370-esek által elért impozáns eredmények listáját. "A NÉV KÖTELEZ" - MINKET IS!

 

A NEMES hajó anyakikötője, a mindig gondoskodó, 2017-ben már 150 éves BYC-ben (Balatonfüredi Yacht Club) van. (http://byc.hu)

 

A csapat életéről bővebb információ a https://www.facebook.com/nemessailingteam oldalon található.